Hank Williams | Lillie Williams

Hank Williams | Irene Williams

Hank Williams | Audrey Williams

Hank Williams | Lycrecia Williams

Hank Williams | Bobbie Jett

Hank Williams | Billy Jean

hank williams | kinderen

Hank Williams | sitewide

Audrey

In 1943 ontmoet Williams Audrey Mae Sheppard. Op de leeftijd van 20 scheidde ze van haar eerste echtgenoot en werd een alleenstaande moeder met Lycrecia. In een ceremonie, slechts tien dagen na haar scheiding definitief is geworden (en vóór het verstrijken van een zestig dagen wachttijd nodig na een echtscheiding), trouwde ze met Hank voor een vrederechter bij zijn tankstation in de buurt van Andalusië, Alabama in december 1944. Met de hulp van zijn nieuwe bruid, die de motiverende rol overnam van zijn moeder, brengt Hank een bezoek aan songwriter en muziekuitgever Fred Rose, een van de hoofden van de Acuff- Uitgeverijen Rose.

Hank Williams en Audrey nam verschillende duetten samen op. Bbiograaf Colin Escott schreef; "Haar duetten met Hank waren als een uitbreiding van hun getrouwde leven; ze vochten om de heerschappij van elke noot."

In het begin van 1948, groeide de spanning in de relatie tussen Hank en Audrey Williams als Hank weer begon te drinken. Ze verliet Hank en gaf hem de keuze; de ddrakn of haar. Hank en Audrey komen uiteindelijk weer bij elkaar, en op 26 mei 1949, Randall Williams geboren. Hank zou hem de bijnaam "Bocephus" geven, naar de naam van een dummy van een buikspreker. Audrey zou tijdens een optreden in de Grand Ole Opry hem officieel hernoemen als Hank Williams, Junior.

Audrey Williams is nooit hertrouwd (dit zou hebben veroorzaakt dat ze 50 procent van Hank's royalty's zou verliezen die haar waren uitgereikt na haar scheiding) en is overleden op 4 november 1975. Haar laatste jaren bracht zij door met alcohol en drugs. Fred Eaglesmith geeft haar tragische rol fijntjes neer in de song "Mrs. Hank Williams".(bron: Wikipedia ).

Audrey en Hank in 1944, het jaar van hun huwelijk (links), en met hun westerse-look Nudie-stijl waarvoor ze opende een winkel in Montgomery in 1948.>>> Hank Williams and Audrey Williams