Hank Williams | films

hank williams | boeken

Hank Williams | internet

Hank Williams | museum

foto | Hank Williams

Hank Williams | follies

hank williams | commentaar

Hank Williams | sitewide

Film

Op 16 juni 1952 was Hank Williams in Californië voor een screentest, omdat zijn contract met MGM werd uitgebreid met bewegende beelden. Hij ontmoette Dore Schary, maar gedroeg zich asociaal door geen rekening met hem te houden, zijn hoed niet af te zetten en zijn benen op het bureau van Schary te parkeren. Hank had er geen zin in. De volgende dag was zijn contract met MGM-foto's beëindigd. Hij zou niet in de voetsporen van zijn voorbeeld; Gene Autry.

Als een van de grootste legendes in het land van de westerse muziek, zou je toch denken dat er talloze films gaan over het leven van Hank Williams maar er zijn er verrassend weinig. Met uitzondering van een onafhankelijke Canadese film, Hank Williams: The Show He Never Gave (1982).

Your Cheatin 'Heart (1964) is nog steeds de enige belangrijkste film over de songwriter/muzikant. Gefilmd met de medewerking van de weduwe van Williams ', Audrey, was de film een oprechte poging om het verhaal van Hank met een bescheiden budget vertellen. Tot verrassing van de MGM-leidinggevenden werd het één van hun succesvolste films van het jaar. Naar Hollywood-tradities, heeft dit kleinood de neiging de werkelijkheid te verdichten en bepaalde aspecten van het leven van Williams meer glans te geven. Hank Williams Jr. zingt de liedjes van Hank Williams in deze film en dit geldt als uitgangspunt van zijn carrière. ( meer lezen op TCM)

Een korte lijst van films en documentaires;

"Hank Williams", the show he never gave ", met in de hoofdrol" Sneezy "Waters, geregisseerd door David Acomba, 1981

"Your Cheatin 'Heart', met George Hamilton, geregisseerd door Gene Nelson, 1964

"Hank Williams, Honky Tonk Blues", geregisseerd door Morgan Neville, geschreven en geproduceerd door Morgan Neville & Collin Escott, 2004

(maart 2010) Het nieuws gaat rond dat het men is begonnen met het filmen van een biografisch verhaal over de laatste dagen Hank Williams in Benton Arkansas. De film is geregisseerd door bekende tv-en filmregisseur Harry Thomason. Zijn vrouw Linda Bloodworth-Thomason is ook een prominent figuur in Hollywood. Hun werk telt o.a. "Designing Women" en "Evening Shade" op tv. De film is voorlopig genaamd 'The Last Ride'.

 

Filmposter voor "Your Cheatin' Heart", de biopic over leven en werk van Hank Williams. Uitgebracht in 1964.>>>

Hank Williams filmposter