Hank Williams | nieuws

Hank Williams | events

Hank Williams | releases

Hank Williams | film

Hank Williams | shop

Hank Williams | sitewide

(bron: Volkskrant 04 08 2011 Pieter Sabel)

Jack White (ex-White Stripes) en Bob Dylan zullen samen met andere artiesten bijdragen aan een speciaal album ter ere van countrylegende Hank Williams. Op de cd zal veel onbekend werk van Williams te horen zijn.

The Lost Notebooks of Hank Williams, zoals het album zal heten, moet op 3 oktober verschijnen. Na de dood van de zanger, die in 1953 op 29-jarige leeftijd stierf, werd een koffer gevonden met aantekeningen. Op basis van die aantekeningen zijn nu 13 nummers gemaakt, door onder anderen Norah Jones, Sheryl Crow en Jakob Dylan - zoon van.

Volgens Rolling Stone was het album overigens aanvankelijk bedoeld als soloproject van Bob Dylan, maar hij zingt slechts één nummer op het album.

De lijst met artiesten en nummers:

Alan Jackson - You've Been Lonesome, Too
Bob Dylan - The Love That Faded
Norah Jones - How Many Times Have You Broken My Heart?
Jack White - You Know That I Know
Lucinda Williams - I'm So Happy I Found You
Vince Gill and Rodney Crowell - I Hope You Shed a Million Tears
Patty Loveless - You're Through Fooling Me
Levon Helm - You'll Never Again Be Mine
Holly Williams - Blue Is My Heart
Jakob Dylan - Oh, Mama, Come Home
Sheryl Crow - Angel Mine
Merle Haggard - The Sermon on the Mount

 

Hij komt maandag 2 juli 2012 eindelijk naar Eindhoven, de enige echte country billy punker!

Even alle Hankjes op een rij, zodat je niet in de war raakt: Shelton Hank Williams, ook wel Hank Williams de Derde of Hank 3 genoemd, is de kleinzoon van de legendarische countryzanger Hank Williams en zoon van Hank Williams Jr. 
De jongste telg uit de Amerikaanse muzikantenfamilie maakt country, mixt dat met speedmetal, punk en hillbilly en kruipt net zo makkelijk achter het drumstel als voor op het podium met de banjo in de hand. Multi-instrumentalist Hank III heeft een trouwe fanschare over de hele wereld en goede contacten in de muzikantenscene. Zo drumt hij in de band Superjoint Ritual van Pantera-zanger Phil Anselmo. De afgelopen tien jaar bracht Hank onder eigen naam netjes elke twee of drie jaar een studioalbum uit. Tot afgelopen jaar, want toen verschenen er niet minder dan 4 albums tegelijkertijd!

Het dubbelalbum ‘Ghost to a Ghost/Guttertown’ bewandelt de countrymuziek in al haar aspecten en bevat gasten als Tom Waits en Les Claypool van Primus. Ja, dat las je goed: Tom Waits en Les Claypool! De albums ‘Attention Deficit Domination’ en ‘3 Bar Ranch Cattle Callin’ zijn een stuk steviger met de bekende metal- en punkinvloeden die hij al jaren in zijn muziek stopt. Genoeg nieuw en oud materiaal dus voor een wild avondje in de Effenaar. Hold on to your horses!

http://www.effenaar.nl/agenda/7157

Dinsdagavond 1 januari 2013 een tribute aan Hank Williams in Paradiso

http://www.paradiso.nl/web/Agenda-Item/The-Day-Hank-Williams-Died-The-Bluegrass-Boogiemen-Tim-Knol-Douwe-Bob-e.a..htm

 

Hank Williams | Lost Notebookshank williams | hank III