hank williams | laatste rit

Charles Carr

Toby Marshall

hank williams | begrafenis

spinal bifida

hank williams | graf

museum

Hank Williams | sitewide

Toby Marshall

Horace Raphol 'Toby' Marshall als een voormalige alcoholist en gevangene was een slechte raadgever voor de countrystar in gevaar. Hank Williams en zijn moeder waren een makkelijke prooi voor de man die op zoek was naar wat geld. De medische ingreep in de Vander Bilt ziekenhuis in Nashville niet blijken te zijn bevredigend. De rugpijn was er nog en alcohol was een slechte pijnstiller. Hank Williams werd nu en dan een spuit morfine van lokale dokters. Toen ontmoette hij Toby Marshall. Hank Williams en zijn moeder geloofde dat hij hen kon helpen.

Toby Marshall had een illegaal diploma van "The Chicago University of Applied Sciences en Kunst", die hij had gekocht van een reizende verkoper bij een tankstation. Marshall gaf zich uit als een therapeut voor alcoholisten. Hij voorzag Hank Williams van amfetamine, chloralhydraat, Seconal en morfine. Zijn laatste recept was 24 gram chloralhydraat in december 1952. Chloralhydraat is een kalmerend middel dat het centrale zenuwstelsel onderdrukt. Op 30 december 1952 Hank's moeder belde Toby Marshall en vroeg om voor hem te zorgen in Charleston WVA.

Op de 3 maart 1953 stierf de vrouw van Toby Marshall onder verdachte omstandigheden en haar man werd ondervraagd in de rechtbank. Hij werd naar de gevangenis gestuurd. Daar schrijft hij een boek over Hank Williams, waarin hij verklaart dat de dood van Hank Williams een zelfmoord was. Hiermee probeert hij zijn aandeel te verdoezelen.

Toby Marshall in de rechtszaal.>>> Hank Williams Toby Marshall